HATAY / SAMANDAĞ - Sıdıka Bedia Kara İlkokulu

Kas

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU, BÜYÜK DEVLET ADAMI ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü, SONSUZLUĞA UĞURLADIĞIMIZ GÜNÜN 81. YILDÖNÜMÜNDE ONU BİR KEZ DAHA ÖZLEMLE, SAYGIYLA, SEVGİYLE VE RAHMETLE ANIYORUZ.

ANMA PROGRAMINI HAZIRLAYAN 1/B SINIFI ÖĞRETMENİMİZ DERYA SÜRMELİ'YE, ÖĞRETMENLERİMİZE, ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Kas

SEVGİ, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ..

ANA SINIFI B ŞUBESİ YAPRAK BASKISI ÇALIŞMASI

Kas

BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN DERSLERİMİZE ISINMA HAREKETLERİ İLE BAŞLAYIP ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS ESNASINDA BİR ZARAR GÖRMEMESİNİ AMAÇLIYORUZ.

Kas

LÖSEMELİ ÇOCUKLAR HAFTASINDA MASKE TAKARAK FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEYEN 4-C SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİ BU DUYARLI DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİZ.

Kas

Beden Eğitiminin Temel Faydaları :
1. Eğitim tüm organizmayı içerir. Zihin ve benden bütünlüğü eğitimin temel felsefesini oluşturur.
2. Beden eğitimi genel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Beden eğitiminin amaçları genel eğitimin amaçlarına uygundur ve bu amaçların gerçekleştirilmesine katkıda bulunur.
3. Beden eğitimi etkinlikleri büyüme ve gelişme için temeldir. İnsan organizmasının maksimum gelişmesi büyük kas gruplarının katıldığı bedensel etkinliklere bağlıdır.
4. Beden eğitimim serbest zamanların kullanımına katkıda bulunur.
5. Beden eğitimi kendini ifade etme ve oluşturma olanakları sağlar. Bedenin birey olarak ifadede kullanılması, yeni hareketlerin oluşturulmasında zengin olanaklara sahiptir.
6. Beden eğitimi kültürel gelişmeye yardımcı olur.
7. Estetik beğeniye ve artistik üretime katkıda bulunur.
8. Beden eğitimi duyguların kontrol edilmesine yardımcı olur. Oyun ve spor ortamındaki etkileşim, duyguların kontrolü ve boşaltımı için uygun olanaklar sağlar.
9. Beden eğitimi karakter ve kişilik gelişimine katkıda bulunur. Güçlü bağlar ve bağlılık, takım ruhu, grup etkileşimi, oyun ve spor alanlarındaki görülen özelliklerdir. Tabiki  bu özelliklerin kişilik gelişimine katkısı vardır. Takım arkadaşlarına, rakiplere uyum toplumsal uyumun sağlanmasında önemli rol oynar.
10. Beden eğitimi organik gelişime katkıda bulunur.
11. Psikomotor becerileri geliştirir.
12. Sağlık ve sağlığı koruma alışkanlıkları geliştirir.
13. Zihinsel gelişim için olanaklar sağlar.
14. Demokratik süreçlere katkıda bulunur. Sınıf etkinliklerinin planlanmasında ve yürütülmesinde tüm bireylerin katılımını sağlar.
15. Beden eğitiminin temelinde biyoloji, sosyoloji ve psikolojinin etkileri ve belirtileri vardır.
16. Beden eğitimi bireyin gereksinmelerine dayanır. Hareket en önemli temel gereksinim kabul edilir. Fiziksel etkinlik yaşamak için gereklidir. Durgun bir modern yaşam hiçbir işe yaramaz.
17. Oyun eğitsel potansiyele sahip içgüdüsel dürtüler olarak karşımıza çıkar. Bu oyunun dinamik niteliği bireylerin daha uygun davranış modeli geliştirmesine yardımcı olduğundan dolayı, oyunda beden eğitiminin içinde yer alan bir kavram olduğuna göre beden eğitiminin bu faydası göz ardı edilemez.

ANA SINIFI C ŞUBESİ ŞEMSİYE YAPMA ETKİNLİĞİ

REHBERLİK SERVİSİMİZ

Kas

OKULUMUZ REHBERLİK ÖĞRETMENİ TARAFINDAN ANASINIFI A ŞUBESİ VELİLERİMİZE ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMAR KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ. SEMİNER SONRASI VELİLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİĞİNDE BULUNARAK ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER ETKİNLİK YAPTILAR.

3-B SINIF MÜZESİ

ANASINIFI F ŞUBESİ ETKİNLİKLERİ

ANASINIFI C ŞUBESİ YAPRAK BASKI ÇALIŞMASI

Kas

İLÇEMİZDE DÜZENLENEN KURUMLAR ARASI FUTBOL TURNUVASINDA OKULUMUZ FUTBOL TAKIMINA BAŞARILAR DİLERİZ.

Kas

1. SINIF OKUMA YAZMA ÇALIŞMALARIMIZ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR.

Kas

TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ KAPSAMINDA SAMANDAĞ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ PERSONELLERİNDEN BAŞPOLİS HACI KARSLI TARAFINDAN OKULUMUZ 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNE TRAFİK DEDEKTİFLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ.