HATAY / SAMANDAĞ - Sıdıka Bedia Kara İlkokulu

3-E SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI MÜZE ETKİNLİĞİ

Eyl

SIDIKA BEDİA KARA İLKOKULU VE SIDIKA BEDİA KARA ANAOKULU 4-8 EYLÜL 2023 ANASINIFI VE 1. SINIFLAR GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİMİZ

Ağu

SIDIKA BEDİA KARA ANAOKULU VE SIDIKA BEDİA KARA İLKOKULU 1. SINIF KAYITLARI 14 AĞUSTOS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAKTIR.

Şbt

Okulumuzda "Sınıfımdaki Atölyem" projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında, sınıf ve ev ortamında çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerine destek olacak eğlenceli aktivitelere yer verilmektedir. Atölyelerimiz; Matematik Atölyesi, Bilim Atölyesi, Stem Atölyesi, Drama Atölyesi, Sanat Atölyesi, Mutfak Atölyesi,  Müzik Atölyesi, Bahçe Atölyesi, Oyun Atölyesi..

''DOĞADAKİ SERÜVENİM''

Çocukların bitki büyüme aşamalarında rol almalarını sağlanıp, ormanların hayatımızdaki önemini fark ederek okul öncesi dönemde çevre bilinci oluşturmak, ağaç ve doğa sevgisini aşılamak, çocuk-doğa ilişkisini güçlendirmek temel hedefimizdir

"Doğadaki Serüvenim" isimli e-twinning projesi okulumuzda mart ayında uygulanmaya başlanmış olup, doğa bilinci ile yetişen çocuklarımız güvenli internet  temalı etkinlikler, bahçe düzenlemesi, çimlendirme fen etkinliği ve orman maketi sanat etkinliği gibi çalışmalarla devam etmektedir. Projede yer alan öğretmen ve okullar;

Şeyda ÇALIK - Kamışlı Köyü Anaokulu / HAKKARİ

Fulya GÜMRAH - Maltepe Girne Anaokulu / İSTANBUL

Muteber AKSOY - Sıdıka Bedia Kara İlkokulu / HATAY

Sultan BAYHAN - Neşeli Yüzler Anaokulu / DİYARBAKIR

Gülcan ERDOĞDU - Halide Edip Adıvar Anaokulu / İSTANBUL

Ebru SOSAN - Mevlana Anaokulu / BURSA

*KENDİ HİKAYEMİ YAZIYORUM*

Projemiz 5-9 yaş aralığında, okul öncesi ve üçüncü sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik, çocukların kendilerini özgün bir şekilde ifade etmelerini destekleyen bir projedir.

Çocukların yaşadıkları dünyayı anlamlandırarak becerilerini geliştirmeleri, duyguları ve insan ilişkilerini anlamaları, dil, bilişsel ve sosyal duygusal alanlarda yaratıcı yaklaşımlar içinde olmaları projenin amaçları arasındadır.

Proje kapsamında kurucularımız Derya ŞAHİNOĞULLARI ve Bahar OĞUR ŞİMŞEK ile birlikte proje ortakları Zeliş OĞUR, Meltem HOCAOĞULLARI, Meryem ASLAN, Mihriban BEYAZTUNÇ, Muteber AKSOY,  Miray Burcu ÖZTÜRK, Emel DOĞRU, Sibel YILMAZ ASLAN olmak üzere toplam on öğretmen birlikte çalışıyoruz.

Eyl

COVİD-19

Ara

PANDEMİK İNFLUENZA HAZIRLIK PLANI ÇERÇEVESİNCE 20/12/2019 CUMA GÜNÜ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAŞERE İLE MÜCADELE EKİPLERİNCE OKULUMUZUN LAVABO VE KORİDORLARI İLAÇLANMIŞTIR. 28/12/2019 CUMARTESİ GÜNÜ DE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILACAKTIR. HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

12-18 ARALIK TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASINI VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA KUTLADIK.

Ara

SAYIN VELİLERİMİZ; E DEVLET ÜZERİNDEN VELİSİ OLDUĞUNUZ ÖĞRENCİNİN ''ÖĞRENCİ BELGESİ''Nİ ALABİLMENİZ MÜMKÜNDÜR. ÖĞRENCİ BELGESİNİ E DEVLET ÜZERİNDEN ALABİLMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ İŞLEM BASAMAKLARINI İZLEYEBİLİRSİNİZ.

1) E DEVLET SİSTEMİ AÇILIR

2) E HİZMETLERDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SEÇİLİR

3) KURUMSAL İŞLEMLER BASAMAĞI SEÇİLİR

4) ÖĞRENCİ BELGESİ SORGULAMA SEÇİLİR

5) BARKODLU BELGE OLUŞTUR

Ara

İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI SEBEBİYLE OKULUMUZDA DÜZENLEDİĞİMİZ RESİM VE ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖDÜLLENDİRDİK.

Ara

Öğrencilerimize görsel teknikler desteği ile,9 Aralık 2019 ile 10 Aralık 2019 tarihlerinde okulumuz Rehberlik Öğretmenleri Mehmet MİÇOOĞULLARI, İrem CAN ve Sevilay SARSIL tarafından okulumuz öğrencilerine İnsan Hakları Günü ile ilgili olarak bilgilendirme yapılmıştır.

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ NEDİR?

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür. II. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948'de hazırlandı ve 10 Aralık 1948'de Genel Kurulun Paris'te yapılan oturumunda kabul edildi.

Ara

ANASINIFI A ŞUBESİ ÖĞRENCİLERİMİZ SÜTTEN YOĞURT YAPIMINI ÖĞRENDİLER. YAPTIKLARI YOĞURDU AYRAN YAPARAK İÇEN ÖĞRENCİLERİMİZ YENİ BİRŞEY ÖĞRENMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR.

Ara

OKULUMUZ VELİLERİNDEN GÖKHAN BAĞDADİ KENDİ ÇEVRESİNDEN TOPLADIĞI 15 KG ATIK YAĞ İLE ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASINA DESTEK OLDU. OKUL İDARESİ OLARAK DUYARLI VELİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.